Toekomst

Toekomst Goedkoper werken zal uiteindelijk wel het doel zijn onderaan de streep, maar de weg naar de constante besparingen – Toyota heeft zieh tot doel gesteld om elk jaar tien procent te besparen – is ook een lange weg.
Bij Nefit werd de stap naar werken via lean volgens Van Teeffelen vooral ingegeven door het in de hand houden van kosten. ‘Met het oog op de toekomst zijn we overgestapt op lean. De allerbelangrijkste reden was dat de klant alleen wil betalen voor iets waar hij wat aan heeft. Maar kantoor huren haarlem een belangrijke tweede reden om Jean te gaan was dat we daarmee dachten meer kans te hebben om de werkgelegenheid van Nefit in Nederland naar de toekomst toe te behouden:
Productie het verst De meeste voorbeelden van bedrijven die werken volgens de lean-denkwijze zijn te vinden in de producerende industrieen. Parker’s Pneumatic divisie, Power Packer, Scania, Nefit, Auping, DAF, Giant, HP, Polynorm, Sealskin en Vector Aandrijftechniek. Het zijn enkele voorbeelden van producerende bedrijven die lean toepassen. Ceva Logistics, DHL ende logistieke kantoor huren tilburg operatie van Sandvik zijn een paar dienstverlenende voorbeelden van lean. Alex Nieuwpoort van Sandvik is bij Sandvik, medeverantwoordelijk voor de invoering van lean. ‘Het is nu een jaar geleden dat we ermee aan de slag gingen. Op voorhand stond niet vast dat we voor deze manier van werken zouden kiezen. Wat we wilden was efficienter werken. In het kader van een Workplace Optimization Program (WOP) zijn we gaan kijken naar het magazijnproces. Het personeel is natuurlijk ook bij dit project betrokken. De vraag is dan natuurlijk hoe je zo’n WOP goed van de grond krijgt en lean werd uiteindelijk de manier:
‘Klein beginnen’ Ook bij Sandvik is gestart met 5S, dat staat voor eenvoudige visuele sturing. ‘We hebben ook de eigen arbeidsomgeving onder de loep genomen. Je moet sowieso klein beginnen, en daarna pas groter gaan denken. Gestart zijn we bij de afdelingen VAS (value added services) en inbound. Bij VAS houden de werknemers zieh onder andere bezig met labelling en graveren. Daarna kantoor huren breda hebben we de afdelingen waar inpakwerk wordt gedaan ende retouren worden verwerkt, erbij betrokken. Telkens als we een stapje verder gingen is er iemand met erva
LEAN EN ANDERE VERBETERMETHODIEKEN 363
ring van de voorgaande stap bij betrokken om leiding te geven. Op die manier hebben we een soort van standaard gecreeerd voor alle afdelingen; aldus Nieuwpoort. Zo gestructureerd als de aanpak bij Sandvik is, zo gaat het bij bedrijven meestal niet. Hoewel bij veel lean-starters het begin wel enthousiast is. De stappen die erna volgen zijn cruciaal voor het wel of niet slagen. Huub Torremans van Rijnconsult: ‘Lean begint met leiderschap, een kleine groep mensen binnen een bedrijf die iets wil verbeteren. Instrumenten gebruiken om lean in gang te zetten en het personeel Jean leren begrijpen is een volgende stap. Daarna volgen de mindset en het gedrag van individuen; personeel moet zo veranderen dat ze zelf continu verbeteringen willen doorvoeren. Ze moeten hiervoor ook zelf de mogelijkheid krijgen. Als je zover bent, dan is Jean een heerlijke manier van werken:
‘Energie uitstralen’ Het meest opvallende wat Alex Nieuwpoort is bijgebleven van het lean-traject tot nu toe sluit naadloos aan bij de opmerking van Torremans. Nieuwpoort: ‘Wat mij echt is bijgebleven, is de energie die de eerste groep mensen uitstraalde toen ze aan de slag gingen kantoor huren groningen met de eerste praktijkprojecten. Ik ging daar zelf ook met veel meer energie weg dan ik er was gekomen, het was fascinerend om te zien: Toch was de oude werkwijze niet direct vergeten volgens Nieuwpoort. ‘Ik vroeg ze nog waarom ze hun werkzaamheden juist op die bepaalde manier deden. Kwam er vanuit de groep de opmerking dat als ik het anders wilde ik het moest zeggen. En dat is nu juist niet de bedoeling. .. als werknemers met een goed idee komen om iets efficienter te doen dan moet je ze ook die vrijheid geven het zo te doen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *