De voor- en nadelen van de divisiestructuur

Afbeeldingsresultaat voor site:ilocate.nl

Een concerndirecteur zei eens: ‘Een divisieorganisatie is als een auto waar wel een stuur in zit, maar als je aan dat stuur draait, heeft dit een beperkt effect op de wielen.
Wat mij met name stak, waren die staven op verschillende niveaus die de besluitvorming tegenhielden.’
De toegevoegde waarde van het divisieniveau kan onder meer afnemen doordat door middel van informatietechnologie de performance van business units ook direct vanuit de top nauwkeurig gevolgd kan worden of omdat de business units zelf qua strategische kantoorruimte huren haarlem managementcapaciteit groeien.
De voor- en nadelen van de divisiestructuur kunnen we als volgt samenvatten.
Voordelen: synergie en coördinatiebevorderend voor business units; samenhang tussen gerelateerde activiteiten; toewijzing van capaciteit op basis van kantoorruimte huren tilburg groeimogelijkheden; objectieve beoordeling van integrale prestatie door top; goede manier om de business portfolio te structureren.
Nadelen: extra managementlaag tussen top en business unit; per divisie een andere koers; moeilijke afbakening van taken russen top, divisie en business unit; verantwoordelijkheid voor resultaten slecht te beoordelen; top verliest voeling met markten; duplicatie kantoorruimte huren breda van staffuncties.
Bij het huidige streven naar meer platte structuren wordt in een aantal gevallen het divisieniveau ‘geschrapt’. Voorwaarde voor verdere decentralisatie naar business units is onder meer een sterke strategische managementcapaciteit bij de business units. Deze kantoorruimte huren groningen business units moeten dan volledig toegerust zijn voor hun eigen strategieontwikkeling. De top opereert op afstand en brengt een expliciete overkoepelende visie en koersbepaling in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *