Autoritair leiderschap

Gerelateerde afbeelding

Autoritair leiderschap Bij deze leiderschapsstijl geeft de leider ‘bevelen’ aan medewerkers over het te verrichten werk en de wijze waarop zij zich dienen te gedragen. Macht wordt als middel gebruikt om gezag uit te oe
fenen. Er is sprake van een strikt hiërarchische verhouding tussen de leidinggevende en zijn ondergeschikten. Ruimte voor inspraak en discussie is er niet. De leider neemt zelf alle beslissingen en beschikt over alle bevoegdheden dienaangaande. Er kan sprake zijn van een kantoor huren haarlem persoonlijke controle en de leider is sterk gericht op het behalen van resultaat.
b Democratisch leiderschap In tegenstelling tot autoritair leiderschap is de democratisch leiderschap inspraak bij democratisch leiderschap zover doorgevoerd, dat het leiding geven een groepsfunctie is geworden. Democratisch genomen beslissingen in de groep of het team moeten alleen nog worden uitgevoerd. Organisatieleden nemen hier dus daadwerkelijk deel aan het bestuur van de organisatie of afdeling. De rol van de leidinggevende is die van begeleider en coördinator. Het gevaar van deze vorm van kantoor huren tilburg leiderschap schuilt in de latent aanwezige kans van geringe slagvaardigheid en besluiteloosheid.
c Participerend leiderschap Bij deze leiderschapsstijl, die tussen de autoritaire en democratische vorm in zit, behoudt de leidinggevende de verantwoordelijkheid voor de wijze waarop de taken op zijn afdeling worden uitgevoerd. Er wordt een beroep gedaan op de organisatieleden om te participeren in overlegorganen en de leidinggevende te informeren en te adviseren. De uiteindelijke beslissingen worden door de leider genomen waarbij hij zich laat adviseren en beïnvloeden door zijn kantoor huren breda medewerkers.
De relatie tussen macht en de drie bovenstaande leiderschapsstijlen is schematisch in figuur 6.4 weergegeven: Inzet en inzicht Groepsbeleving Y-theorie Y-theorie Bron: De middle manager in confrontatie met de praklijk. de middle manager en zijn organisatie, Marcel Pieterman, deel 2, Management Personeel en Organisatie, p. 80 .A. Figuur 6.4 Relatie macht en leiderschapsstijlen
Het is vanzelfsprekend van kantoor huren groningen belang om je af te vragen wat de meest geschikte leiderschapsstijl is. Uit onderzoeken naar de invloed van de verschillende leiderschapsstijlen kwamen de volgende resultaten naar voren: • Autoritair leiderschap leidt op korte termijn tot de hoogste prestaties bij de werknemers. • Autoritair leiderschap leidt tot afhankelijkheid van de werknemers van de leider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *